هوش مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد؟

  • 18 مهر 1398
  • 3 دقیقه
متفرقه
امروزه هوش مصنوعی همه جا حاضر است!

در سال 1950 میلادی پدران این حوزه یعنی ماروین مینسکی و جان مک کارتی آن را چنین توصیف میکردند: "هر عمل هوشمندانه ای که توسط انسان انجام میشود اما یک برنامه و ماشین قادر به انجام آن هستند."خب روشن است که این یک تعریف گسترده است که باعث شده بحث های زیادی بر سر معنای واقعی هوش مصنوعی شکل بسیستم هوش مصنوعی بطور کلی حداقل مقداری از این رفتار های هوشمندانه انسانی را تقلید میکند: برنامه ریزی، یادگیری، استدلال، حل مساله، ارائه دانش، جنبش، کار دستی و در میزان کمتر هوش اجتماعی و خلاقیت.

شاید بتوان هوش مصنوعی را این‌گونه توصیف کرد: «هوش مصنوعی عبارت است از مطالعه این که چگونه رایانه‌ها را می‌توان وادار به کارهایی کرد که در حال حاضر انسان‌ها آن‌ها را صحیح یا بهتر انجام می‌دهند» هوش مصنوعی به هوشی که یک ماشین از خود نشان می‌دهد یا به دانشی در کامپیوتر که سعی در ایجاد آن دارد گفته می‌شود. بیشتر نوشته‌ها و مقاله‌های مربوط به هوش مصنوعی آن را «دانش شناخت و طراحی عامل‌های هوشمند» تعریف کرده‌اند. یک عامل هوشمند، ساماندهی است که با شناخت محیط اطراف خود، شانس موفقیت خود را بالا می‌برد.

اینکه هوش مصنوعی چیست و چه تعریفی می‌توان از آن بیان نمود؟ مبحثی است که تاکنون دانشمندان به یک تعریف جامع در آن نرسیده‌اند و هریک تعریفی را ارائه نموده‌اند

هوش مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد های هوش مصنوعی چیست؟

کاربردهای هوش مصنوعی شامل موتور جستجوهای پیشرفتهٔ وب (مثل گوگل)، سامانه توصیه‌گر (که توسط یوتیوب، آمازون و نتلفیکس استفاده شده‌اند)، فهم زبان انسان‌ها (همچون سیری ،دستیار گوگل و الکسا)، خودروهای خودران (مثل تسلا)، تصمیم‌گیری خودکار و رقابت در بالاترین سطوح سامانه‌های بازی استراتژیک (همچون شطرنج و گو) و ... هستند

هوش مصنوعی چه انواعی دارد؟

در وهله اول هوش مصنوعی میتواند به دو حوزه هوش مصنوعی محدود و هوش مصنوعی عمومی تقسیم شود.

هوش مصنوعی محدود شامل تمام چیزهاییست که در کامپیوتر ها میبینیم؛ سیستم های هوشمندی که آموزش دیده اند وظایف مشخصی را بدون برنامه ریزی صریح درباره چگونگی انجام دادنشان به اتمام رسانند.

از این سیستم ها در قابلیت تشخیص زبان سیری، تشخیص دید ماشین های خودکار، پیشنهاد محصول در خرید آنلاین استفاده شده است. این سیستم ها فقط باید تحت آموزش قرار گیرند تا متوجه شوند چه وظایفی دارند به همین دلیل به آن ها هوش مصنوعی محدود میگویند.

اما سیستم های هوش مصنوعی عمومی بسیار متفاوتند و انعطاف زیادی در نحوه انجام وظایف هوشمندانه شان دارند. میتوانند کارهای زیادی بیاموزند؛ از کوتاهی مو گرفته تا ساخت صفحات گسترده (مثل صفحات اکسل). این ها همان هوش مصنوعی هایی هستند که زیاد در فیلم ها دیده ایم. این سیتم ها رو به گسترشند و متخصصان این زمینه برای تحقق بخشیدن به آن ها در تلاشند...

این شاخه بر این فرض بنا شده‌است که هوش انسانی «را می‌توان به دقت توصیف نمود، به طوری که می‌توان آن را توسط یک ماشین شبیه‌سازی نمود». این فرض بحث‌های فلسفی را پیرامون ذهن و اخلاقیات خلق موجودات هوشمند برانگیخته است، موجوداتی که دارای هوش شبیه-انسان اند. این مسائل توسط افسانه‌ها، داستان‌های تخیلی و فلسفه از زمان‌های باستان مورد کاوش واقع شده‌اند. ادبیات علمی-تخیلی و آینده‌پژوهی نیز پیشنهاد می‌دهند که هوش مصنوعی با پتانسیل و قدرت عظیمی که دارد، ممکن است منجر به ایجاد ریسک وجودی برای بشریت گردد.

به معرفی 5 استارتاپ مطرح سال 2019 در حوزه هوش مصنوعی سربزنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن وارد نشده است

متن وارد نشده است

تا کنون نظری ثبت نشده!

شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.

مطالب مرتبط

مراحل راه اندازی رستوران موفق

راه اندازی رستوران در قدم اول ممکن است کار بسیار دشواری باشد. از موارد اصلی که در راه اندازی رستوران باید در نظر گرفت میتوان به انتخاب محل مناسب، تامین منابع مالی،انتخاب نام و خرید تجهیزات اشاره کرد.

5 ۰ ۱۳۳۰

تکنولوژی کنسرو سازی

کلمه کنسرو سازی از واژه ی یونانی Conservar به معنی حفظ کردن گرفته شده است .بنابراین تعریف از کلمه کنسرو باید بتوان برای کلیه روشهایی که به هر نحو موجب افزایش زمان قابلیت نگهداری محصول می شوند استفاده نمود.

11 ۰ ۵۲۷۷

مدیریت تغییر چیست؟

مدیریت تغییر اصطلاح کلی است که در هنگام ایجاد تغییر سازمانی، برای همه روش های آماده سازی و حمایت از افراد، تیم ها و سازمان ها به کار می رود.

6 ۰ ۱۲۴۲

چگونه ایده های جدید خلق کنیم؟

امروزه با چالش‌های تمام‌نشدنی و پیچیده‌ای که مدام به وجود می آیند، شرکت‌ها و سازمان‌ها سرانجام فهمیده‌اند که اگر می‌خواهند در رقابت با دیگران عقب نمانند، ضروری است که مدام در حال نوآوری باشند. به همین دلیل لازم است که مدام به دنبال راه‌های جدیدی باشیم که نوآوری ‌مان را شکوفا بکنند.

4 ۰ ۱۱۸۲