افرادی که قدرت تقسیم تمرکز و یادگیری بالایی دارند و میتوانند همزمان از قسمت های مختلف مغزشان استفاده کنند را مولتی تسک یا چند وظیفه ای می نامیم؛ این افراد با کار کردن روی چندین پروژۀ متفاوت مشکلی ندارند، اما گاها دچار مشکلات برنامه ریزی میشوند. از آنجایی که بیشتر تکنیک های برنامه ریزی و مدیریت زمان، برای افراد تک وظیفه ای طراحی شده، این افراد معمولا در هماهنگی با این تکنیک ها شکست میخورند و مشکل را پراکندگی وظایف خود میدانند.
یکی از مهمترین مشکلات افراد مولتی تسک، حافظه است؛ شاید تعدد و تفاوت وظایف آن ها موجب شود جزییات کار را از خاطر ببرند یا بعضا ایده های خلاقانه شان را فراموش کنند. دفتر برنامه ریزی چند پروژه ای، باید بتواند یک نسخۀ منحصر به فرد مدیریت پروژه باشد تا به خوبی با یک ذهن مولتی تسک، تطابق پیدا کند و مدام به او یادآوری کند تا چیزی را از قلم نیفتد.
یکی از بخش های مهم دفتر برنامه ریزی چند پروژه ای، میتواند برآیند و نتیجه گیری پروژه ای باشد بخشی که فرد در پایان پروژه، خود را ملزم به تکمیل آن بداند و از خود بپرسد، این پروژه چقدر به یافته هایت اضافه کرد؟ چقدر منافع مادی و معنوی داشت و چقدر از انجامش راضی هستی؟!
این نتیجه گیری به فرد کمک میکند تا با توانایی ها و نقطه ضعف هایش، در هر کدام از زمینه های مورد علاقه اش آشنا شود و به خود یادآوری کند که باید کدام ویژگی هایش را تقویت کند و در پذیرش پروژه های آینده، دقت بیشتری صرف کند.
تمام هدف دفتر برنامه ریزی پروژه ای، این است که بگوید افراد مولتی تسک هم میتوانند موفقیت تضمین شده و حتی دوچندانی داشته باشند، به شرط آن که علایق، هیجانات و مهارت های خود را مدیریت کرده و به صورت درستی روی آن ها سرمایه گذاری کنند.
نظر شما دربارۀ ایده دفتر برنامه ریزی چند پروژه ای چیست؟
اگر مولتی تسک هستید، بگویید با چه چالش هایی در انجام پروژه ها رو به رو شده اید؟
شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.