رزومه نویسی و ایده های چگونگی نوشتن آن

  • 21 آذر 1398
  • 5 دقیقه
متفرقه
رزومه و رزومه نویسی "Resume " در اصل به معنای خلاصه و مختصر است. رزومه یک خلاصه از مهارت ها، دستاوردها، تجارب کاری و تحصیلات شما است که هدف آن جلب نظر مدیر آینده تان است. به عبارتی دیگر رزومه مهارت، سابقه و خلاصه ای از تجارب شماست. در حقیقت بازتابی از شخصیت حرفه ای شما میباشد. نوشتن یک رزومه ممكن است ساعت ها وقت شما را بگیرد ولی مدیران کمتر از یک دقیقه برای خواندن آن زمان می گذارند. اگر رزومه تان حاوی هر نوع غلط املایی، انشائی باشد، استخدام کنندگان وقت خود را برای مطالعه و بررسی آن هدر نخواهند داد.

رزومه چیست؟

رزومه‌، مانند یک آگهی تبلیغاتی است که شما محصول آن هستید. هدف شما این است که نظر مسئولان استخدام را جلب کنید. برای رسیدن به این هدف باید به رزومه به‌عنوان یک ابزار بازاریابی نگاه کرد که به شما کمک می‌کند شغل مورد نظرتان را به دست آورید. 

موارد قابل ذکر در رزومه

1.اطلاعات شخصی

اطلاعات شخصی شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد به صورت کامل، وضعیت تاهل، شماره همراه، ایمیل و آدرس است.

   هم‌چنین اگر در رزومه خود از عکس استفاده می‌کنید آن عکس باید با پوشش مناسب و پرسنلی باشد.

2.تحصیلات و مهارت‌ها

3.تجربه‌های کاری

در این قسمت شما باید اطلاعاتی از توانمندی‌های خود بدهید که مرتبط با شغل مورد نظر باشد

۴.علاقه‌مندی‌ها

افراد باید توجه داشته باشند که اطلاعات مربوط به این قسمت باید کوتاه و جامع باشد 

5.توانمندی‌ها

میزان تسلط خود در خواندن و نوشتن زبان‌های خارجی به ویژه زبان انگلیسی و مهارت خود در زمینه کامپیوتررا در آن ذکر کنید و هم‌ چنین می‌توانید اگر در زمینه رانندگی مهارت دارید آن را به فهرست اضافه کنید.

6.معرف‌ها

این قسمت تنها زمانی ضرورت دارد که از شما خواسته شود نام معرف خود را بنویسید.

در مرحله‌ی اول باید قالب رزومه‌ی خود را مشخص کنید. ۳ نوع قالب‌بندی متفاوت وجود دارد که می‌توانید قالب رزومه‌ی خود را براساس آنها تنظیم کنید.




۱. براساس تاریخ وقوع از جدید به قدیم

قالب‌بندی براساس تاریخ انعطاف‌پذیری بالایی دارد.

مواردی که می‌توان از این قالب‌بندی استفاده کرد:

  • هنگامی‌‌که می‌خواهید پیشرفت کاری‌تان را نشان بدهید.
  • ارتقای شغلی
  • هنگامی‌که می‌خواهید برای کاری با زمینه‌ی مشابه درخواست بدهید.

در چه مواردی نباید از این قالب‌بندی استفاده کرد:

  • اگر می‌خواهید مسیر شغلی‌تان را تغییر دهید.
  • اگر هر چند ماه یک‌بار شغل خود را عوض می‌کنید.

۲براساس عملکرد

قالب عملکردی بر روی توانایی‌ها و مهارت‌های شما تمرکز می‌کند. استفاده از آن برای کسانی‌که تخصص‌های تجربی دارند، مناسب‌تر است.

در چه مواردی می‌توان از این قالب استفاده کرد:

  • اگر وقفه‌ای در تاریخچه‌ی کاری‌تان وجود دارد.
  • اگر می‌خواهید یک مهارت خاص را در رزومه‌تان برجسته‌تر نشان دهید.

در چه مواردی نباید از این قالب استفاده کرد:

  • اگر داوطلب ورود به شغلی هستید که هیچ تجربه‌ای در آن ندارید.
  • اگر مهارت‌هایی دارید که برای این شغل مناسب نیستند.


استارتاپ های برتر 2019

۳.ترکیبی

این قالب‌بندی روی شایستگی‌های خاص فرد تأکید می‌شود معمولا افرادی از قالب ترکیبی استفاده می‌کنند که در یک حرفه‌ی خاص، تجربه‌ی زیادی دارند.

در چه مواردی می‌توان از این قالب استفاده کرد:

  • اگر می‌خواهید مسیر شغلی خود را عوض کنید.
  • اگر از مهارت زیادی برخوردارید.

در چه مواردی نباید از این قالب استفاده کرد:

  • اگر بی‌تجربه هستید.
  • اگر متقاضی یک سطح ابتدایی هستید.


کارآفرینی چیست و کارآفرین چه میکند؟

مرحله‌ی دوم نحوه‌ی آماده‌کردن رزومه است که شامل مشخصات فردی و مقدمه‌ی خوب برای رزومه‌ میشود. مقدمه رزومه شامل هدف و مشخصات حرفه ای میشود.


مرحله سوم سبک نگارش رزومه است که شامل مواردی میشود: تعداد صفحات، خطوط، حاشیه ها، فونت، داشتن عکس در رزومه، مختصر و مفید بودن، هدفمند بودن


بعضی از افراد هنگام نوشتن رزومه خود به مشکل میخورند و یا توانایی و اطلاع کافی از چگونگی نوشتن آن را ندارند. یکی از کارهایی که  افراد میتوانند از طریق آن کسب و کار شخصی خود را داشته باشند و کسب درآمد کنند این است که به این افراد کمک کرده و در ازای ان پول دریافت کنند. این ایده بسیار خلاقانه و درآمدزا می باشد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن وارد نشده است

متن وارد نشده است

تا کنون نظری ثبت نشده!

شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.

مطالب مرتبط

مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد؟

مایکروسافت شرکت کامپیوتری آمریکایی است، دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن آمریکا قرار دارد. شرکت مایکروسافت از بزرگترین های ارائه نرم‌افزار در دنیاست که همچنین به منتشر کردن کتاب و محصولات رسانه‌ای و خدمات پست الکترونیکی می‌پردازد.

5 ۰ ۲۰۶۹۶

گیمیفیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟

گیمیفیکیشن یا بازی سازی که گاهی هم به بازی آفرینی ترجمه می‌شود از جمله زیر مجموعه‌های دانش طراحی برای تغییر رفتار یا Behavioral Designاست که طی سال‌های اخیر، در فضای دانشگاهی و نیز محیط کسب و کار مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. گیمیفیکیشن یا بازی سازی، هنر تعبیه کردن مکانیزم های بازی در فضاهایی است که به صورت پیش‌فرض برای بازی طراحی نشده‌اند.

9 ۰ ۱۱۶۱

ایده های خلاقانه شب یلدا

شب یلدا فرصتی است برای دور هم جمع شدن خانواده ها و گذراندن شبی به یاد ماندنی و خاطره انگیز. شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است. یلدا به زمان بین غروب آفتاب از آخرین روز پاییز تا طلوع آفتاب درنخستین روز زمستان گفته می‌شود. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی خوب و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم نوش جان می‌کنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی، قصه‌گویی و شعرخانی را به همراه دارند. برای جشن گرفتن، سفره‌ای پهن می‌شود که به آن سفره یلدا یا چله می‌گویند و با انواع خشکبار، انار دان شده یا هندوانه تزئین می‌شود. انار و هندوانه جزو مهم‌ترین ملزومات شب یلدا هستند. همچنین خشکبار مانند برگه هلو و زردآلو و آجیل شب یلدا نیز در ایران طرفدار بسیاری دارد.

6 ۰ ۵۳۳۱

What Is Deep Learning?

3 things you need to know

13 ۰ ۱۳۳۲