لجستیک چیست و وظایف مدیر لجستیک

  • 10 دی 1398
  • 6 دقیقه
متفرقه
لجستیک در ابتدا یک اصطلاح نظامی بود که برای ارجاع به چگونگی گرفتن پرسنل نظامی، انتقال تجهیزات، انبار کردن تجهیزات و تدارکات، استفاده می شد. این واژه در حال حاضر از واژه های کسب و کار است. از لجستیک در زبان فارسی به عنوان تدارکات و یا مدیریت حمل و نقل نیز یاد می‌شود.

لجستیک چیست؟

لجستیک یک فرایند کلی مدیریتی است که مشخص می‌کند مواد و منابع چگونه تهیه، انبار و به مقصد نهایی ارسال می شوند. مدیریت لجستیک شامل شناسایی توزیع کنندگان و تامین کنندگان و قابلیت دسترسی به هر یک از آنان می باشد.

به طور خلاصه هدف مدیریت لجستیک داشتن میزان مناسبی از ورودی در زمان صحیح و رساندن آن به مکان مناسب و تحویل آن به مشتری است. یک سیستم تدارکات مناسب از تحویل به موقع سفارش هر مشتری اطمینان حاصل می کند و تضمین می کند که به سرعت از یک بخش به بخش بعدی حرکت کنند. در عصر مدرن پیجیدگی فرایند لجستیکی به تولید نرم افزارهای مدیریت لجستیک و شکل گیری شرکت های متخصص در زمینه حمل و نقل و تدارکات انجامیده است.

لجستیک چیست؟

مدیریت زنجیره تامین چیست؟

مدیریت لجستیک بخشی از مدیریت زنجیره تامین می باشد که وظیفه برنامه ریزی ، اجرا ، کنترل بهره وری، کارایی ، ارسال و انبارش کالا و اطلاعات مرتبط با آنها را بر اساس در نظر گرفتن نیازمندیهای مشتری بر عهده دارد .

مدیریت پروژه لجستیک بر پایه دانش، مهارت ها، ابزار و تکنیک های فعالیت های پروژه به منظور دستیابی به هدف بهبود و فراهم نمودن راه حل های بهینه سازی قابل روئیت، استوار است .

وظایف مدیر لجستیک

مدیر لجستیک مسئولیت های اولیه ای شامل نظارت و مدیریت موجودی است که به وسیله سازماندهی و انبارش کافی موجودی صورت می گیرد. یک مدیر لجستیک جنبه های فرایند حمل و نقل و تدارکات را هماهنگ با مراحل حرکت موجودی و منابع در طول زنجیره تامین برنامه ریزی می کند. مدیریت لجستیک با پرسنل اختصاصی و تمام وقت می تواند منجر به بهبود دسترسی به محصول و اجرای سیستم لجستیک شود.

یک واحد مدیریت لجستیک مسولیت های زیر را بر عهده دارد:

  • مدیریت اطلاعات لجستیک
  • سنجش
  • ارزیابی
  • نظارت
  • طراحی سیستم، اجرا و آموزش
  • هماهنگی و همکاری

منافع بکارگیری دانش مدیریت لجستیک

  1. بهره ‌وری بالاتر
  2. موعدهای تحویل کوتاه تر
  3. سود بالاتر
  4. رعایت حقوق مشتری
  5. وجود موجودی‌ها به مقدار صحیح
  6. کاهش هزینه‌‌ها
  7. افزایش خدمت دهی به مصرف‌کنندگان
  8. ایجاد مزیتهای رقابتی
  9. تعامل نزدیکتر با تامین کنندگان

برندسازی چیست؟


انواع لجستیک

به دو دسته اصلی درون سوی و برون سوی تقسیم می‌شود. یکی از مهم‌ترین فرآیند‌های زنجیره تأمین مربوط به لجستیک درون سوی می‌باشد. زیر شاخه های دیگری نیز برای آن وجود دارد که عبارتند از:

لجستیک معکوس

این دسته روندی برعکس را طی می کند. لجستیک معکوس متمرکز بر بازگشت کالا از مقصد به انبار یا نقطه مبدأ می‌باشد. به عبارتی لجستیک معکوس فرآیند برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل جابجایی کالا است و با هدف پس گرفتن کالا صورت می‌پذیرد.

مدیریت بحران و اصول آن


لجستیک سبز

در لجستیک سبز تلاش‌هایی برای  کاهش اثرات محیط زیستی فرآیند‌های حمل و نقل انجام می‌گیرد. مواردی مانند بهینه‌سازی راه‌ها، بهره‌مندی بیشتر از حمل و نقل هوایی و عدم استفاده از وسایل نقلیه دودزا در لجستیک سبزوجود دارد.

لجستیک تولید

این زیرشاخه از صنعت بیشتر به بهینه‌سازی فرآیند تولید کالا مربوط می‌شود. هدف اصلی این است که هر یک از دستگاه‌ها در زمان مناسب محصول مناسب را با کیفیت مناسب دریافت کنند.

لجستیک توزیع

زمانی که تولید به پایان می‌رسد و سفارش مشتری ثبت می‌شود، عملیات پردازش و تحویل به مشتری را لجستیک توزیع می گویند. دراین نوع لجستیک باید تعادل میان این دو را برقرار باشد.

لجستیک اضطراری 

این لجستیک در کمپانی‌های فعال در صنعت حمل و نقل و زنجیره تأمین به کار می‌رود. اگر به هر دلیلی در فرآیند تولید کالا تأخیری رخ دهد نیاز است تا سیستم با سرعت بیشتری کالا را در طول زنجیره منتقل کند.

لجستیک کسب و کار 

زمانی که مشتری کالایی را از یک فروشگاه خرید می‌کند لجستیک کسب و کارمیباشد. در واقع رساندن کالای درست، در زمان درست، در مکان درست، به تعداد درست، با قیمت درست و به مشتری درست میباشد.

مدیریت لجستیک

موانع توسعه لجستیک و مدیریت زنجیره‏ های تامین در کشور

  • زیرساخت‌ های ناکافی
  • زیرساخت های مخابراتی ناکافی
  • وسایل حمل‌ و نقل فرسوده و ناکافی
  • انبارهای ناکافی
  • چالش‌ های اقتصادی
  • بازار کوچک داخلی و کمبود اطلاعات در بازار
  • چالش‌ های مدیریتی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن وارد نشده است

متن وارد نشده است

تا کنون نظری ثبت نشده!

شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.

مطالب مرتبط

ایده های خلاقانه شب یلدا

شب یلدا فرصتی است برای دور هم جمع شدن خانواده ها و گذراندن شبی به یاد ماندنی و خاطره انگیز. شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است. یلدا به زمان بین غروب آفتاب از آخرین روز پاییز تا طلوع آفتاب درنخستین روز زمستان گفته می‌شود. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی خوب و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم نوش جان می‌کنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی، قصه‌گویی و شعرخانی را به همراه دارند. برای جشن گرفتن، سفره‌ای پهن می‌شود که به آن سفره یلدا یا چله می‌گویند و با انواع خشکبار، انار دان شده یا هندوانه تزئین می‌شود. انار و هندوانه جزو مهم‌ترین ملزومات شب یلدا هستند. همچنین خشکبار مانند برگه هلو و زردآلو و آجیل شب یلدا نیز در ایران طرفدار بسیاری دارد.

6 ۰ ۵۱۰۴

تالار ایده پردازان - حسین لقب دوست

ایده های مطرح شده : ☁ زغال اکسیژنه ☁ ساخت و ساز خانوادگی

1 ۰ ۶۱

چگونه شاد باشیم و شاد زندگی کنیم؟

خوشحالی یک انتخاب است و افرادِ واقعا خوشحال هر روز آن را انتخاب می‌کنند! چیزی که شاید ندانید این است که این آدم‌ها درست مانند آدم‌های معمولی با سختی رو‌به‌رو می‌شوند، اما با سلاحِ خنده و مثبت اندیشی برای آن زندگی‌‌ای که لایقش هستند، دائما مبارزه می‌کنند؛‌ بنابراین اگر تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که «چرا آنها همیشه اینقدر خوشحال‌اند؟» با ما همراه شوید تا با هم برخی از رازهای این افرادِ واقعا خوشحال را مرور کنیم.

25 ۰ ۱۴۹۷

تالار ایده پردازان - وحیده بیجندی

ایده های مطرح شده : ☁ مسابقات هیجان انگیز در دانشگاه ☁ شربت خونه و...

1 ۰ ۶۳