کارآفرینی روستایی

  • 19 اسفند 1398
  • 5 دقیقه
متفرقه
کارآفرینی به عنوان یکی از عوامل رشد اقتصادی و اشتغال‌ زایی شناخته شده ‌است از جمله مشکلات در چند دهه اخیر، بیکاری و فقر روستاییان و مهاجرت آنان به شهرها بوده که باعث شده بسیاری از روستاهای کشور خالی و شهرها شلوغ شوند.

امروزه یکی از مهمترین اهداف توسعه اقتصادی ایجاد اشتغال و مهمترین ساز و کار و ابزار آن، کارآفرینی است. کارآفرینی باعث کاهش بیکاری و افزایش بهره‌ وری افراد و منابع و به طبع افزایش درآمد مردم جامعه می‌گردد.


گردشگری، آهنگری، ریسندگی و مثالهایی از فعالیت های نه چندان وابسته به کشاورزی در زمینه های، منابع آب، اراضی، جنگلی ساختمان، مهارتهای موجود و توانمدیهای محلی وجود دارد که همگی با کارآفرینی روستایی متناسب است.

تولید کشمش، سرمایه گذاری خلاقانه سودآور

تعریف کارآفرینی روستایی

کار آفرینی روستایی، اساسا تفاوتی با کارآفرینی در شهر ندارد جز اینکه باید آنرا در فضای روستا تصور نمود.

از آنجاییکه در اکثر مناطق جهان، روستاها از جمله نواحی درحال‌ فرسایش محسوب می‌شوند، کشورهای دنیا توجه خاصی به امر توسعه روستایی و رفع مشکلات و معضلات آن‌ها دارند.


مشکلات و معضلات روستاها در تمامی جهان ناشی از دو مساله اساسی است: یکی کمبود امکانات اجتماعی و دیگری کمبود درآمد. از جمله امکانات اجتماعی می‌توان به خدمات بهداشتی، آموزشی، بیمه و امنیت اشاره کرد. 


 تولید و پرورش آلوئه وراحتما این به این مطلب هم سربزنید: تولید و پرورش آلوئه ورا
تولید آلوئه ورا فرصت سرمایه گذاری جذابی است. تولید این گیاه مزایای اقتصادی فراوانی داشته و با هر مقدار سرمایه ای قابل انجام می باشد. این گیاه خواص درمانی بهداشتی و غذایی زیادی داشته و کاشت آن نیز مزیتهای اقتصادی فراوانی دارد.

کمبود درآمد عامل مهمی است که اجازه نمی‌دهد طرح‌های توسعه روستایی به ثمر بنشیند و روستاها توسعه یافته و از حرکت به سمت شهرهای بزرگ باز ایستند. کمبود درآمد روستاییان ناشی از چندین مساله است: 

  1. افزایش جمعیت روستاییان (مقدار مطلق)
  2. بیکاری (کامل یا فصلی)
  3. بهره‌وری پایین افراد و منابع
  4. عدم‌جذابیت برای سرمایه‌گذاری
  5. ضعف فضای کسب‌وکاری


یکی از مهمترین اهداف توسعه اقتصادی ایجاد اشتغال و مهمترین سازوکار و ابزار آن، کارآفرینی است. کارآفرینی باعث کاهش بیکاری و افزایش بهره ‌وری افراد و منابع و افزایش درآمد مردم جامعه می‌گردد.

احداث گلخانه کسب و کاری سودآور


کارآفرینی روستایی اساساً تفاوتی با کارآفرینی در شهر ندارد جز اینکه باید آن را در فضای روستا تصور نمود. کارآفرینی روستایی را میتوان به سه بخش تقسیم کرد: 

  • نیرویی که سایر منابع را برای پاسخگویی به یک تقاضا بی‌پاسخ بازار بسیج می‌کند
  • توانایی خلق و ایجاد چیزی از هیچ
  • فرآیند خلق ارزش به وسیله امتزاج مجموعه واحدی از منابع درراستای بهره‌گیری از یک فرصت

آنچه در مجموع می‌توان برای کارآفرینی روستایی تعریف کرد عبارتست از:

بکارگیری نوآورانه منابع و امکانات روستا در راستای شکار فرصت‌های کسب‌ و کاری

توسعه کارآفرینی تنها استراتژی مناسب برای توسعه اقتصادی روستاها نیست، اما نسبت به سایر استراتژیها هزینه کمتری دارد و برای محیط روستایی مناسب‌ تر است. با توسعه کارآفرینی و ایجاد شرکتهای کوچک کارآفرین، روستاییان به کالاها و خدمات مورد نیاز خود دست می‌یابند و این امر تاثیر زیادی در رشد اقتصادی روستاها و کاهش پدیده مهاجرت به شهرها دارد. 


دست اندرکاران توسعه کارآفرینی در روستاها بر دو فعالیت اصلی تاکید دارند:

  • تشویق و حمایت از کارآفرینان روستایی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید
  • تشویق کسب‌وکارهای موجود به توسعه فعالیت‌ها و حرکت به سمت تحقق ایده‌های جدید و کارآمد

توسعه کارآفرینی در روستاها نیز همچون شهرها مستلزم تاکید بر پیش‌نیاز اساسی است:

توسعه فرهنگ کار آفرینی فرهنگ کارآفرینی نوعی فرهنگ اجتماعی است که رفتار کارآفرینانه را تشویق و حمایت می‌کند.

ایده خلاقانه پرورش زعفران در گلخانه


در توسعه فرهنگ کارآفرینی چند هدف اساسی دنبال می‌شود:

  • ایجاد بستر لازم برای تربیت کارآفرینان روستایی 
  • تشویق روستاییان به مشارکت فعالانه در طرحهای کارآفرینی روستایی
  • تشویق سازمانهای دولتی و غیردولتی به حمایت از فعالیتهای کارآفرینی در روستاها

برای کارآفرینی و ایجاد شغل در روستا نسبت به انواع کسب ‌و کارها باید شناخت کافی داشت و به این نکته توجه کرد که چه مشاغلی نیازهای روستا و مردم آن را برآورده می‌کند و علاوه بر رفع نیاز می‌تواند مشکلات معیشتی حاصل از بیکاری یا درآمد کم را جبران کند. البته در مسیر راه‌اندازی بهترین کسب ‌و کار در روستا و پیشرفت شرایط کارآفرینی، موانعی نیز وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • تعداد کمی از کارآفرینان روستایی تصویر صحیحی از شرایط مالی کسب ‌و کار خود دارند.
  • افراد درگیر در کسب‌ وکارهای کوچک پیچیدگی‌های مدیریتی بیشتری دارند.
  • باید مدیریت منابع مالی و بازاریابی به کسب ‌وکارهای کوچک آموزش داده شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن وارد نشده است

متن وارد نشده است

تا کنون نظری ثبت نشده!

شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.

مطالب مرتبط

چگونه شاد باشیم و شاد زندگی کنیم؟

خوشحالی یک انتخاب است و افرادِ واقعا خوشحال هر روز آن را انتخاب می‌کنند! چیزی که شاید ندانید این است که این آدم‌ها درست مانند آدم‌های معمولی با سختی رو‌به‌رو می‌شوند، اما با سلاحِ خنده و مثبت اندیشی برای آن زندگی‌‌ای که لایقش هستند، دائما مبارزه می‌کنند؛‌ بنابراین اگر تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که «چرا آنها همیشه اینقدر خوشحال‌اند؟» با ما همراه شوید تا با هم برخی از رازهای این افرادِ واقعا خوشحال را مرور کنیم.

25 ۰ ۱۴۸۴

RISC and CISC Processors

learn about RISC Processor and CISC Processor and difference between them

2 ۰ ۱۰۴۲

مدیریت بحران و اصول آن

بحران در حقیقت یک فشار روانی و اجتماعی بزرگ است که باعث در هم شکسته شدن واکنش های اجتماعی می شود و با آسیب‌های جانی و مالی، تهدیدها، خطر همراه است. حادثه‌ای که به طور طبیعی یا توسط انسان به وجود می‌آید که جهت بر طرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی میباشد. بحران یک وضعیت اضطراری است و موجب تغییر رفتار میشود.

5 ۰ ۸۸۳

آلودگی هوا و ایده های مقابله با آن در جهان

آلودگی کلمه ای است که همه جا می توان با آن رو به رو شد. حتما هم شنیده اید که می گویند آلودگی انواع مختلفی دارد. آلودگی هوا به اضافه شدن سموم به هوای داخل و خارج از منزل یا محل زندگی و کار شما می گویند. مواد فیزیکی یا شیمیایی که وارد هوا می شوند باعث آلودگی هوا می شوند. زمانی آلودگی هوا اتفاق می افتد که هر نوع گازیا دود آلاینده ای وارد هوا میشود وزندگی گیاهان، حیوانات و انسان ها را به خطر بیفتد. آلودگی را می توان در دو بخش تقسیم کرد؛ آلودگی قابل مشاهده و آلودگی غیرقابل مشاهده، شامل هر آن چیزی که وارد هوا می شود و جان و سلامت جانداران را به خطر می اندازد میشود. زندگی تمام موجودات زنده به موادی بستگی دارد که در هوا وجود دارد؛ افزایش یا کاهش هر یک از این مواد برای ادامه ی حیات تهدید و یک خطر محسوب می شود. آلودگی هوا زمانی اتفاق می‌افتد که حجم زیادی ازمواد مضر از قبیل گازها وارد زمین شود و ضخامت لایه ازون به خاطر آلودگی هوا کمتر میشود.

7 ۰ ۲۵۹۲