سواد دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟

  • 02 بهمن 1398
  • 6 دقیقه
متفرقه
امروزه زندگی دیجیتالی یکی از الزامات زندگی همه‌ی ماست و حتی اگر بخواهیم که سهم تکنولوژی دیجیتال را در زندگی خود کاهش دهیم، اما بی‌تردید حذف کردن تکنولوژی از زندگی تقریباً امکان پذیر نیست. به همین علت، بسیار از کشورهای جهان، تقویت سواد فناورانه و افزایش سواد دیجیتال را در برنامه‌ی آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان و نیز در برنامه‌های آموزشی دانشگاهی گنجانده‌اند.

سواد دیجیتال چیست؟

برای نخستین بار واژه سواد دیجیتال را پاول گلیستر در کتابش به نام سواددیجیتال، که در سال۱۹۹۱ منتشر شد، به‌کار برد و به ساده‌ترین شکل آن را “سواد لازم برای عصر دیجیتال” تعریف کرد. همان‌طور که فناوری اطلاعات و ارتباطات روزبه‌ روز تغییر می‌کند، سواد دیجیتال همواره پویا و در حال توسعه است.


سواد دیجیتال؛ دانش، مهارت و عملکردهای مورد استفاده در طیف گسترده ای از دستگاه‌های دیجیتال متصل به شبکه و اینترنت را در بر می‌گیرد. در حقیقت یک فرد با سواد دیجیتالی توانایی استفاده از اینترنت و شرکت در گروه‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی را دارد.


سواد دیجیتال

کمپانی آمازون چیست و در چه زمینه ای فعالیت میکند؟

برخی سواد رایانه ای را که در حقیقت توانایی شخص در انجام اعمال اصلی با رایانه می باشد را برای پیشرفت در جامعه اطلاعاتی کافی می‌دانند در حالی‌که این توانایی ها صرفا به فرد در جهت یادگیری سواد دیجیتالی که همان سواد مورد نیاز در جامعه اطلاعاتی می‌باشد، کمک خواهد نمود.


سواد دیجیتال فقط به فناوری یا ابزارهای دیجیتال مربوط نمی‌شود. برخی از مردم در استفاده از کامپیوتر یا نرم‌افزارهای خاص مهارت کافی دارند، اما سواد دیجیتال چیزی بیش از این مهارت‌هاست و دربرگیرنده مشارکت، امنیت و ارتباط به شکل مؤثر است. 


این‌ که از نظر دیجیتالی باسواد باشیم به این معنی است که دقیق بدانیم چه زمانی و چرا فناوری‌های دیجیتالی مناسب‌اند و چگونه به انجام کارها کمک می‌کنند و چه زمانی این‌گونه نیستند؛ همچنین سواد دیجیتال داشتن به این معنی است که به دامنه گسترده‌ای از منابع فرهنگی، که به استفاده از ابزار دیجیتال کمک می‌کند، دسترسی داشته باشیم.


مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد؟حتما این به این مطلب هم سربزنید: مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد؟
مایکروسافت شرکت کامپیوتری آمریکایی است، دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن آمریکا قرار دارد. شرکت مایکروسافت از بزرگترین های ارائه نرم‌افزار در دنیاست که همچنین به منتشر کردن کتاب و محصولات رسانه‌ای و خدمات پست الکترونیکی می‌پردازد.

کدام مهارت ها زیر مجموعه سواد دیجیتال قرار دارند؟

محققان معتقدند که پنج نوع از سواد وجود دارد که توسط یک زیرمجموعه با عنوان سواد دیجیتالی احاطه شده‌اند:
 
سواد تصویری و بصری شامل توانایی خواندن و فهمیدن اطلاعات از تصاویر، سواد بازتولید شامل توانایی استفاده از فن آوری به منظور ایجاد یک بخشی از کار و یا ترکیب قسمت های موجود از کار برای اختصاص آن به خود ، سواد شاخه‌گزینی شامل توانایی حرکت موفقیت آمیز در محیطی غیرخطی و چند رشته‌ای در فضای دیجیتال، سواد اطلاعاتی شامل توانایی جستجو، مکان یابی، برآورد و ارزیابی انتقادی اطلاعات موجود در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی می‌باشد و در نهایت سواد اجتماعی و عاطفی که به جنبه‌های اجتماعی و عاطفی موجود در فضاهای آنلاین اشاره دارد.


فناوری اطلاعات

گیمیفیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟

دیگر مهارت های سواد دیجیتال عبارت‌اند از:

ـ داشتن توانایی استفاده از فناوری

ـ تفسیر و درک محتوای دیجیتال

ـ ابداع ابزارهای ارتباطی مناسب و پژوهش و بررسی در مورد آن‌ها

ـ دستیابی به اطلاعات دیجیتالی معتبر

تعداد ابزارهای دیجیتال موجود در اطراف ما، بیشتر از حدی است که حتی اگر تمام عمرمان را صرف خواندن آنها کنیم، به پیان نمیرسند. هر کس، بسته به نیازهای خود لازم دارد که برخی نرم افزارهای مرتبط با تخصص‌اش را فرا بگیرد و البته در این میان نرم افزارهایی هستند که مستقل از دانش و حرفه و اولویت‌های ما، آشنایی با آنها ضروری و اجتناب ناپذیر است.

نرم افزارهای آفیس، نرم افزارهای مدیریت کارایی و بهره وری نمونه‌هایی از این دسته ابزارهای ضروری در دنیای جدید هستند.


سواد دیجیتالی

جستجو حرفه ای در گوگل چیست؟

سواد دیجیتالی و نیاز به آن

سواد دیجیتالی باعث می‌شود که در هنگام مواجه با تکنولوژی ها و ابزارهای نوین سواد و دانش استفاده از آن را داشته باشیم. 


 
به همین دلیل دولت برای بهبود سواد دیجیتالی افراد از مسیر های مختلفی وارد می‌شود. الزام افراد برای انجام کارها به صورت آنلاین و دیجیتال، الزام کارمندان برای گذراندن دوره های آموزشی دیجیتال و کارورزی و انجام امور خاص توسط دستگاه های دیجیتالی خاص باعث می شود که افراد جامع به صورت ناخودآگاه و یا حتی اجباری در بخش های مختلف تکنولوژی سواد و دانش خود را افزایش دهند. 

حتی اگر این افزایش سواد دیجیتالی در حد استفاده از یک عابر بانک برای یک فرد سالخورده باشد و یا اینکه افراد بتوانند از طریق عابر بانک قبض‌های خود را پرداخت کنند. 


فضای اینترنت در کنار همه خوبی ها و منافعی که دارد دارای بدی ها و زشتی هایی نیز است برای اینکه کودکان ما و یا خود ما وارد این بخش از دنیای اینترنت نشویم باید از سواد دیجیتالی برخوردار باشیم. در واقع ما نمی توانیم کودکان خودمان را در برابر خطرات و آسیب های موجود در دنیا اینترنت حفظ کنیم.


سواد دیجیتالی

 پردازش ابری چیست؟ هر آنچه باید در مورد پردازش ابری بدانید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن وارد نشده است

متن وارد نشده است

تا کنون نظری ثبت نشده!

شما اولین نفری باشید که به این ایده نظر می دهید.

مطالب مرتبط

کارآفرینی چیست و کارآفرین چه میکند؟

کارآفرینی یک تفکر و اندیشه قابل پرورش است . جوهر اصلی کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری است . نوآوری می تواند به عنوان یک رشته علمی، در فرصت های مختلف تجربه شود. این فرصت ها قابل دسته بندی هستند. کارآفرینی مفهومی است که تاکنون از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است . چهار دلیل مهم برای توجه به مقوله کارآفرینی تولید، ثروت، توسعه فناوری ورقابت پذیری در بازار است.

6 ۰ ۱۰۴۸

ریکاردو سملر کیست و شیوه مدیریتی عجیب او چگونه است؟

برخورداری از ویژگی‌های شخصی به بهتر شدنِ شما و تعاملات‌تان با دیگران کمک می‌کند و از شما مدیر موفقی می‌سازد که دیگران برای آن احترام قائلند و از پیروی کردن از او احساس رضایت می‌کنند.

6 ۰ ۱۶۱۳

Cyrus the Great

Cyrus II (d. 530 BCE), also known as Cyrus the Great, was the fourth king of Anshan and the first king of the Achaemenid Empire. Cyrus led several military cam​paigns against the most powerful kingdoms of the time, including Media, Lydia, and Babylonia. Through these campaigns, he united much of the Middle East under Persian hegemony while keeping the local administration mostly intact. By guaranteeing some continuity and thus winning the loyalty of the elite, he laid the foundations for the Achaemenid Empire.

20 ۰ ۸۸۰

روش زندگی افراد ناموفق چگونه است؟

هر انسانی به لحاظ شخصیتی ویژگی هایی دارد که با شناخت آن ها می تواند موفق تر از پیش زندگی کند، چون علاوه بر این که افراد به نکات مثبت شخصیت خود پی می برد، درصدد تقویت آن بر می آید، نقاط ضعف شخصیتی خویش را نیز شناخته و برای رفع آن تلاش می کنند.

6 ۱ ۱۲۰۴